We're looking for a communication intern!

Stage communicatie

32 uur per week

6 maanden.

Over Treehouse

In november 2019 is op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam Noord het ‘Treehouse’ geopend. Treehouse verhuurt zo’n 110 atelierruimtes aan kunstenaars en creatieve uit alle kunst- en ontwerp disciplines. Naast de individuele ateliers, omvat het kleine kunstenaarsdorpje aan het IJ een centrale bijeenkomstruimte, een gezamenlijke werkhal, een binnenpleintje en een prachtig terras. In het voorjaar is ook nog een expositie- en performance-ruimte gebouwd, waar de gebruikers van het Treehouse hun werk kunnen tonen aan elkaar en aan het publiek.

Het Treehouse is een stedelijke boomhut; een plek waar je kunt dromen, maar waar je je dromen ook waar maakt. Een plaats voor vernieuwing en experiment, waar creatief talent zich kan ontwikkelen. Op deze manier groeit het Treehouse de komende jaren uit tot een dynamische gemeenschap waar kunstenaars en andere creatieve elkaar inspireren en bevragen, maar ook een breed publiek uitnodigen om naar hun werk te komen kijken en luisteren, en zo gezien te worden.

Werkomschrijving

Voor onze communicatieafdeling bestaande uit een vaste communicatiemedewerker en daaromheen een flexibele schil van communicatieprofessionals, grafisch vormgever en copy writer, zijn we opzoek naar een stagiair die ons helpt bij het inspireren en activeren van de diverse doelgroepen van Treehouse. Je gaat content creëren die naadloos aansluit bij de doelgroep en daarbij vind je het leuk de content strategie verder te ontwikkelen en op een vernieuwende manier aan onze online aanwezigheid te werken. Juist nu met alle beperkingen is het belangrijk om op creatieve manier de aandacht op te eisen.

Denk hierbij aan interviews met kunstenaars, pluggen van onze podcast Radio Treehouse, ontwikkelen van Treehouse Sessies (muziek), communicatie omtrent Treehouse Open Studio’s, maar vooral ook hele nieuwe rubrieken. Welke jij zelf gaat ontwikkelen! Hiernaast beheer jij de content-kalender en zorg je dat deze gevuld wordt (voor de website, nieuwsbrief en socials) en hou je grip op de resultaten door alle kanalen nauwgezet te monitoren en op basis van deze gegevens onze strategie mogelijk proactief bij te sturen.

Jouw profiel

Wat wij ongeveer willen:

·      Je hebt aantoonbare affiniteit met kunst en cultuur

·      Je volgt een hbo-opleiding in de richting van Communicatie of aanverwante richting

·      Je hebt een vlotte pen, zowel in het Nederlands als Engels

·      Je stapt gemakkelijk op iemand af en bent in staat te ‘levelen’ met kunstenaars

·      Je bent niet bang om initiatief te nemen en eigen ideeën voor te leggen en uit te voeren.

·      Je hebt ervaring met werken in Photoshop/Indesign/Illustrator

·      Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar, dagen gaan in overleg

Treehouse streeft naar een inclusieve organisatie, waarin we diversiteit omarmen. We stimuleren een frisse, open en enthousiaste blik. Wij bieden een dynamische stage waarin je veel kunt leren over de rol van communicatie

Voor informatie over deze stageplek kun je contact opnemen met Robbert@treehousendsm.com. Als je wilt solliciteren op deze stageplek, stuur dan je sollicitatie (cv + motivatie) uiterlijk vrijdag 26 maart onder vermelding van ‘stage communicatie’ naar robbert@treehousendsm.com.22.2.2021
EXTRA INFO
TICKETS
WEBSITE
...
PARTICIPANTS
No items found.
LOCATION
RESIDENTS
tt. neveritaweg 55-57
1033 WB Amsterdam, NH
NOORD HOLLAND